In plin an pandemic, valul de vanzari masini rulate din import a urcat la noi inaltimi, reinmatricularile inregistrand un record la nivel national. Pandemia a generat o criza de materii prime care a provocat intarzieri in livrarea de autoturisme noi.

Care au fot urmarile? Au inceput sa cresca cererile de vanzari masini rulate din import, cu precadere din Germania. 2021 a inregistrat cele mai multe tranzactii cu masini rulate. Cat au pierdut producatorii de autoturisme noi? Greu de estimat, vorbim de sume colosale, de miliarde de euro, mai ales ca intarzierile s-au extins pe luni bune.

Asa cum spuneam si intr-un alt articol, vanzarea de masini rulate diesel din import a fost cu mult mai mare decat a celor pe benzina. In ciuda incercarilor din ultimii ani de a reduce numarul de masini rulate din import, statisticile spun ca anul trecut doar 1 din 10 romani a facut o achizitie de autoturism nou.

3,5 % din romani au comandat o masina rulata din Germania

Da, iti poti aduce un autoturism la comanda prin reprezentantul auto din Brasov Drive Line. Iti poti alege singur masina de pe site-ul www.mobile.de sau www.autohus.de si dealer-ul auto va verifica masina si o va aduce la destinatie. 🙂 Simplu, nu?

Avantaje:
🚗Economie de timp (nu trebuie sa pierzi timp pana in Germania si inapoi, mai ales ca exista si nesansa sa te intorci fara autoturism)
🚗Economie de bani (nu trebuie sa platesti drumul pana acolo si inapoi)
🚗Dealerul auto iti ofera verificarea tehnica si estetica a masinii, plus garantie (3 ani)
🚗Avans mic de doar 15% din valoarea masinii
🚗Costuri de transport mici
🚗Finantare prin leasing sau credit

Apropos de finantare, iti recomandam si articolul nostru referitor la „Autoturisme Noi Si Rulate, Leasing Versus Credit Bancar„.

5,5% din romani au cumparat o masina rulata din Romania

Asadar, statisticile sunt clare si vorbesc de la sine despre preferintele romanilor. Acestia prefera masini rulate relativ noi din import sau autoturisme second hand pe care si le pot permite fara un efort financiar sustinut. Foarte multi au ales sa-si aduca un autoturism pe comanda si sa-l finanteze in leasing sau credit. S-au cumparat peste 650.000 de autoturisme rulate in 2021, aspect datorat si intarzierilor de care vorbeam la inceputul articolului.

masini second hand brasov

2022 pare sa fie in acelasi tandem cu anul trecut. Nu se preconizeaza cresteri de taxe sau impozite care ar putea sa duca la scaderea numarului de masini rulate. In plus, piata masinilor noi este inca afectata de termenele de livrare prea lungi din cauza crizei de componente care este acum agravata si de razboiul din Ucraina.

Specialistii spun ca acest an va fi unul al masinilor Hybride si electrice dar pentru Romania variantele cu motorizari pe benzina si diesel raman inca o solutie buna. Dacia Spring si-a facut planuri mari, dar am convingerea ca se va vinde mai mult in Germania, Belgia si alte tari in care pretul ei este un chilipir raportat cu marile branduri care produc masini full-electrice. Programul Rabla nu ne incanta atat timp cat infrastructura nu ne ajuta.

Drumuri line si fara accidente sa avem!